Település:
Budapest, 6. kerület


Magyar Állami Operaház


Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 22., Telefon: +36 30 781 2630, E-mail: tour@opera.hu

Épületlátogatás az Operaházban

Budapest legimpozánsabb épülete, az Ybl Miklós által tervezett, 1884-ben megnyílt Operaház igazi ékszerdoboz. A falai között található gyönyörű faragványok, aranyozott, bársony és márvány felületek, lépcsők, erkélyek és freskók, amellett, hogy feledhetetlen látványt nyújtanak, számos izgalmas történet szemtanúi is voltak. Bár az épület 2017 nyara óta felújítás alatt áll, s ezért zárva tart, vezetett túrák a rekonstrukció időszaka alatt is zavartalanul indulnak. A munkálatok ellenére az előcsarnok, a főlépcsőház, a Feszty Bár, a Vörös Szalon és a Királyépcső mind látogatható, ahogy az OperaShop is változatlanul várja a szuvenírek szerelmeseit.

Operaházi vezetéseink több nyelven is elérhetők. Idegen nyelvű túráink, melyek minden nap 14:00, 15:00 és 16:00 órakor indulnak, nem igényelnek előzetes bejelentkezést, egyénileg látogathatók.

Angol és spanyol nyelvű túra minden időpontban, míg olasz és francia nyelvű 15:00 és 16:00 órakor indul.

Minden vasárnap 14 órától magyar nyelvű vezetést indítunk.

Szerdán és szombaton 14 órától német VAGY orosz vezetést indítunk, az aznapi nyelvről az OperaTour pultjánál lehet érdeklődni.

Csoportos vezetés külön is igényelhető, ezeket előzetes egyeztetést követően indítjuk. A 10 főnél kisebb csoportnak meg kell fizetnie a 10 főnek járó vezetés díját. Az egyeztetés eredményeképp lehetséges, hogy a csoportos vezetést az előre meghirdetett időpontokon túl tartjuk meg. Csoportos bejelentkezés a tour@opera.hu e-mail címen lehetséges legalább három munkanappal a kívánt időpont előtt. A megrendelt vezetést lemondani a túrát megelőző munkanapon 12:00 óráig van lehetőség.

A fix időpontos túrákra előjelentkezés nincs, jegyek vásárlása a vezetés kezdete előtt legalább 20 perccel, nyitvatartási időben (minden nap 10:00-től 17:00 óráig) vásárolható készpénzzel vagy bankkártyával az Operaház előcsarnokában erre kihelyezett pultnál vagy az OperaShopban. (Online jegyvásárlásra nincs lehetőség.)

A vezetés ára 2.500 Ft/fő, mely az idegenvezetésen és a 27% ÁFA-n túl fotózási lehetőséget és egy rövid produkciót is tartalmaz.

Az Andrássy úti épület bejárata a felújítás ideje alatt a Dalszínház utcai Szfinx-terasznál, az Andrássy út sarkánál található. A liftek a rekonstrukció alatt nem üzemelnek, az épület bizonyos területei viszont nem akadálymentesítettek, ezért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Felmerülő kérdésekkel, csoportfoglalásokkal, kérjük, keressék fel kollégáinkat a tour@opera.hu e-mail címen vagy a +36 30 781 2630-as telefonszámon!

Főhomlokzat

Főhomlokzat

Előcsarnok

Előcsarnok

Főlépcsőház

Főlépcsőház

Díszlépcső

Díszlépcső

Nézőtér

Nézőtér

Mennyezet

Mennyezet

Páholyok

Páholyok

Királylépcső

Királylépcső

Sissi páholy

Sissi páholy

Székely Bertalan-terem

Székely Bertalan-terem

Vörös Szalon

Vörös Szalon

Feszty Bár

Feszty Bár

Opera Café

Opera Café

 

Forrás: opera.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »