Település:
Budapest, 6. kerület


Zeneakadémia - Épületlátogatás


Jegyiroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8., Telefon: (1) 321-0690, E-mail: jegy[kukac]zeneakademia.hu

ÉPÜLETLÁTOGATÁS

Ismerje meg a Zeneakadémia egyedülálló szecessziós épületét! A 2013-ban újranyitott, zenetörténeti jelentőségű koncertteremben minden díszítést és részletet az 1907-es eredeti állapotnak megfelelően állítottak helyre. A túra résztvevői megcsodálhatják a régi fényében pompázó Nagytermet, és rácsodálkozhatnak a Kisterem, mai nevén Solti György Kamaraterem eleganciájára, valamint megtekinthetik a magyar szecesszió egyik legjelentősebb képzőművészeti alkotását, A művészet forrása című freskót az emeleti előcsarnokban. Szakavatott idegenvezetőink az épület rejtelmeibe is betekintést engednek, és a vendégek megtudhatják, hol lakik a zene szelleme. Az épületlátogatás végén egy kisebb koncert meghallgatására is lehetőség nyílik, egy zeneakadémista hallgató előadásában.

Budapest büszkesége

"Épület látogatáson vettem részt egy vasárnap délután. Egy nagyon felkészült fiatal lány volt az idegenvezetőnk, aki sok érdekes információt osztott meg velünk az Akadémiával kapcsolatban. 

A festett üveg ablakoktól kezdve az orgonáig, minden részletre kiterjedően avatott be minket az épület szépségeibe. Ráadásként egy kis házikoncerten is részt vehettünk. Nagyszerű vasárnapi program volt, mindenkinek tudom ajánlani."

(@jzsuzsa525 véleménye a Zeneakadémia Épületlátogató túrájáról)

Magyar nyelvű túrák egyéni látogatóknak minden pénteken és vasárnap

Egyéni látogatóink számára minden pénteken és vasárnap 13.30-as kezdéssel indítunk magyar nyelvű, kb. 50 perces vezetést. Előzetes regisztráció nem szükséges, az épületlátogatásra, valamint a külön megvásárolható kis koncertre szóló jegyek a túrák indulása előtt válthatók a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában.

Angol nyelvű túrák egyéni látogatóknak naponta

Angol nyelven minden nap 13.30-as kezdéssel biztosítunk látogatási lehetőséget. A túra keretében 50 perces angol nyelvű vezetéssel várjuk az érdeklődőket. Előzetes regisztráció nem szükséges, az épületlátogatásra, valamint a külön megvásárolható kis koncertre szóló jegyek a túrák indulása előtt válthatók a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában.

További információkért kérjük, érdeklődjenek a turizmus[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Csoportos látogatások

Szervezett csoportok előzetes bejelentkezés alapján látogathatják az épületet. A túrák megrendelhetők angol, német, francia,  olasz, spanyol, portugál, orosz, finn, cseh, szlovák, román, japán nyelven. A csoportok létszáma legalább 12 fő, legfeljebb 35 fő lehet.

Bejelentkezés, időpont-egyeztetés, további információ és együttműködések utazási irodákkal:

turizmus[kukac]zeneakademia.hu

Jegyárak:
Teljes árú jegy
Magyar nyelvű vezetés
2 000 Ft

Idegen nyelvű vezetés
3 500 Ft

Kis koncert - választható
1 000 Ft

50 % kedvezményre jogosultak az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok, a nyugdíjasok és a 65 év felettiek (a megfelelő igazolvány felmutatásával), illetve a fogyatékkal élők és kísérőik.

Családi kedvezmény – 2 felnőtt és 2 gyerek (18 éves korig) számára az eredetileg megvásárolt összes jegy árából 10 % kedvezményt biztosítunk.

A fenti árak 27 % áfát t, valamint az idegenvezetés díját tartalmazzák.

További kedvezmények:

CITY TOUR Hop on Hop off kuponnal: 20% kedvezmény

Belföldi Budapest Kártya felmutatásával az épület 50%-os kedvezménnyel látogatható. Igény esetén a kis koncert külön fizetendő, utóbbi ára 1 000 Ft.

Külföldi Budapest Card felmutatásával az épületlátogatás, valamint a kiskoncert is 50%-os kedvezménnyel vehető igénybe.

A jegypénztárban elfogadott kártyák, utalványok – így többek között a Budapest Card – az épületlátogatásra is beválthatók.

ELÉRHETŐSÉGEK

KÖZÖNSÉGKAPCSOLAT

Jegyiroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Telefon: (1) 321-0690

e-mail: jegy[kukac]zeneakademia.hu

Általános nyitvatartás:

Hétfő-vasárnap: 10.00-18.00

Az ettől eltérő nyitvatartási rend a jegyiroda oldalán olvasható.

Közönségkapcsolat: kozonsegkapcsolat[kukac]zeneakademia.hu

 

Forrás: zeneakademia.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »